Do Vánoc 2024 zbývá:
 
 

Jen v pohádce se stoleček prostírá sám. Tomu, kdy chce pohostit návštěvu na pěkně prostřeném stole, nabízíme několik rad.

1. Jestliže se nechystáte strávit v kuchyni celý den, nabídněte hostům menu skládající se z polévky, hlavního jídla a dezertu. V takovém případě položte ubrousek na střed talíře, vlevo vidličku, vpravo nůž, nahoru polévkovou lžíci a lžičku na dezert. Vlevo nahoře je místo pro talíř na chléb s nožíkem na máslo a vpravo nahoře budou sklenky na vodu a víno.

stol4

2. Když nabídnete hostům kromě polévky a hlavního chodu i další masový pokrm, patří na stůl další příbor. Během konzumace jednotlivých chodů se berou příbory z vnějšku směrem blíže k talíři.

3. Pro menu o více chodech prostřete stůl takto: tři příbory na předkrm, rybí a masový chod a příbor na dezert. Dole vlevo stojí sklenka na vodu, následuje sklenka na sherry k předkrmu, dále sklenka na bílé víno k rybě a sklenka na červené víno k masu. A nakonec sklenka na sekt k lahodnému dezertu.



 
 

Napiš komentář