Do Vánoc 2024 zbývá:
 
 

hlava a vnitřnosti z většího kapra nebo ze dvou menších
3 vrchovaté lžíce kořenové zeleniny pokrájené na jemné nudličky (mrkev, celer, petržel)
1 menší cibule
sůl, pepř, nové koření
na vložku: 3 vejce

Z hlavy odstraníme oční bulvy a žábry vystřihneme, omyjeme a dáme do hrnce s vodou spolu s vnitřnostmi (jikry, mlíčí, maso, srdce) a přidáme koření a cibuli vcelku. Vaříme v osolené vodě do měkka. Potom vývar přecedíme, přidáme zeleninu a krátce povaříme, aby zelenina změkla. Přidáme maso, které jsme scedili a polévka je hotová. Zvlášť na pánvičce si uděláme silnou vaječnou omeletu: na pánvičku si dáme trochu sádla nebo oleje, na rozehřátý tuk nalijeme rozšlehaná vajíčka s trochou mléka a osmažíme. Potom omeletu nakrájíme na silnější nudličky a dáme zvlášť na misku nebo talíř. Nudličky si každý dá do polévky až těsně před konzumací.



 
 

Napiš komentář