Do Vánoc 2024 zbývá:
 
 

2 porce rybího filé
asi 1 – 2 hrsti zeleniny pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
1 cibuli
1 mrkev
bylinky čerstvé nebo sušené asi 1 svazeček – bazalka, libeček, petržel
několik kuliček jalovce
kousek másla
hladkou mouku na jíšku

Polévka z rybího filé

Rybí filé vložíme spolu s pokrájenou cibulí a mrkví, svazkem bylinek a několika kuličkami jalovce do studené vody a vaříme, až se filé rozpadá (asi po 15 až 20 minutách varu). Vyjmeme bylinky a jalovec. Zeleninu pod svíčkovou podusíme v malém množství vody s kouskem másla. Měkkou zeleninu rozmixujeme a rozmícháme v polévce. Pokud se polévka dost nezahustila, můžeme přidat světlou jíšku.



 
 

Napiš komentář