140 g moučkového cukru
140 g hladké mouky
1 velké vejce
špetka hrubě tlučeného fenyklu
trochu strouhané citrónové kůry
Ingredience spojíme na vále s vejcem. Trochu těsto propracujeme a na pomoučněném vále rozválíme. Válečkem příliš netlačíme, válíme jen lehce, protože se těsto na vál snadno přilepí. Na tenko rozválenou placku rozkrájíme na obdélníkové kousky o rozměru asi 10×5 cm, potřeme je rozšlehaným vejce, posypeme sekanými mandlemi a krupicovým cukrem. Zahřátou obloučkovou formu dobře vytřeme žlutým včelím voskem a pomocí okrouhlého nože na ni klademe kousky, nechávajíce mezi nimi malé mezery, aby se nespekly. Trouba musí být vyhřátá, ale ne prudce, pečivo by se snadno spálilo. Barva upečených obloučků je růžová. Jsou vydatné a chutné. Lepší jsou až několik dnů po upečení, když malinko zvlhnou.
|